Αυξημένες κατά 32% οι πωλήσεις της Danone

Στο τρίτο τρίμηνο
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 11:55

Αυξημένες κατά 32% εμφανίστηκαν οι πωλήσεις της Danone στο τρίτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών στα γαλακτοκομικά και των ισχυρότερων εσόδων από τις πωλήσεις γάλακτος για νεογνά, μετά την εξαγορά της Royal Numico πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα του γαλλικού ομίλου αναρριχήθηκαν στα 3,85 δισ. ευρώ, από 2,93 δισ. δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, και ξεπέρασαν τα 3,84 δισ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Η Danone αύξησε τις τιμές σε διάφορα προϊόντα της, σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθει στις υψηλές τιμές των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί, οι οποίες έχουν πλήξει την κερδοφορία σε ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων.

Εξαιρουμένων των συναλλαγματικών μεταβολών και των εξαγορών, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 8,3%, ξεπερνώντας και αυτές τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Διοίκηση της εταιρείας επανέλαβε σήμερα τους στόχους της για ανάπτυξη των ετήσιων πωλήσεών της κατά 8% με 10%, εξαιρουμένων των εξαγορών και μεταβολών στο συνάλλαγμα, και διεύρυνση του περιθωρίου λειτουργικής κερδοφορίας κατά 0,4% με 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα