Αποσύρεται η τροπολογία για τη δανειοδότηση των κλωστηρίων Λαναρά

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 19:22

Αποσύρεται η τροπολογία που ρύθμιζε τη δυνανότητα δανειοδότησης των κλωστηρίων Λαναρά, μετά από επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κυβέρνηση με την οποία ζητείται περισσότερη διαβούλευση και περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προστασία των δανειοληπτών στη Βουλή.

«Αν δεν το κάνουμε -διευκρίνισε- και απλώς για λόγους εντυπώσεων συνεχίσουμε, θα έχουμε την ίδια τύχη που είχαμε -παραδείγματος χάρη- για τα αφορολόγητα αποθεματικά που μετά εκλήθημεν να τα δώσουμε πίσω».

Υπενθυμίζεται πως με την τροπολογία προβλεπόταν «η δυνατότητα παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου και για τις λειτουργούσες επιχειρήσεις του Κλάδου Κλωστοϋφαντουργίας σε ποσοστό 100% προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για την άπαξ χρηματοδότηση με νέο κεφάλαιο κίνησης αυτών, μέχρι ποσού 20 εκ. ευρώ ανά επιχείρηση. Το ανωτέρω ποσό δύναται να ανέλθει μέχρι του ποσού των 35 εκ. ευρώ, στην περίπτωση επιχειρήσεων που προήλθαν από συγχώνευση δύο τουλάχιστον επιχειρήσεων του ανωτέρω κλάδου ή στην περίπτωση ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν δύο τουλάχιστον επιχειρήσεις του ανωτέρω κλάδου».

Επίσης, ότι «σε περίπτωση που υπάρχουν ανεξόφλητοι δεδουλευμένοι μισθοί των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Κλάδου Κλωστοϋφαντουργίας, η εν λόγω χρηματοδότηση θα χρησιμοποιείται για την εξόφληση αυτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα