Περί Ανάπτυξης: Προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ η νέα δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ 2021-27»

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 09:00

Ανακοινώθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου η εμβληματική Δράση «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027». Πρόκειται για δράση στρατηγικής σημασίας του Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ», του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στόχος της δράσης

H ενίσχυση της Έρευνας και της Καινοτομίας, για την επιτάχυνση της πράσινης, ψηφιακής μετάβασης και τη διασφάλιση της τεχνολογικής ανάπτυξης της χώρας, με βιώσιμες και ανθεκτικές επιχειρήσεις.

Η παραγωγικότητα, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, έρχονται στο προσκήνιο να ενισχύσουν τον καθοριστικό ρόλο των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίες κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες κατάφεραν να αντέξουν συμβάλλοντας στην αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και την τροχιά της δυναμικής της ανάπτυξης.

Η Δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικούς οργανισμούς που θα πραγματοποιήσουν συνεργατικά έργα Έρευνας & Ανάπτυξης.

Η Δράση "Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027" θα περιλαμβάνει τέσσερις παρεμβάσεις:

I. Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις

II. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς

III. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων

IV. Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις που διακρίθηκαν αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» (Horizon Europe) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της Δράσης «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027» ανέρχεται στο ποσό των 300.000.000 ευρώ και αναμένεται να προκηρυχθεί τους επόμενους μήνες, σε διακριτά στάδια υποβολής ανά παρέμβαση.

Τομείς προτεραιότητας 2021-2027

1. Υλικά, Κατασκευές & Βιομηχανία
2. Τουρισμός, Πολιτισμός & Δημιουργικές Βιομηχανίες
3. Αγροδιατροφική Αλυσίδα
4. Περιβάλλον & Κυκλική Οικονομία
5. Βιοεπιστήμες, Υγεία, Φάρμακα
6. Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα
7. Αειφόρος Ενέργεια
8. Ψηφιακές Τεχνολογίες.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα