Mε στόχο την πρωτιά σε Ελλάδα και Βαλκάνια η «νέα Altec»

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2001 19:48
UPD:19:51

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση των εταιρειών του ομίλου ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της Altec, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία της ισχυρότερης εταιρείας νέας τεχνολογίας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Το σχέδιο αυτό έχει ως βασικό στοιχείο τη συγχώνευση σε μία ενιαία εταιρεία των Altec, Sysware, Unisoft και Stat, καθώς και ενός σημαντικού αριθμού θυγατρικών εταιρειών που εξαγοράστηκαν ή αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα στις επόμενες ημέρες, ο όμιλος θα αναθέσει σε επενδυτικές τράπεζες και ελεγκτικούς οίκους την εξειδίκευση των διαδικασιών, που θα οδηγήσουν στην νέα Altec, ενώ, ταυτόχρονα, το αναλυτικό αυτό σχέδιο θα δοθεί στο επενδυτικό κοινό και θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Η νέα Altec, όπως υπογραμμίζεται, φιλοδοξεί να έχει τον κρίσιμο όγκο, την κεφαλαιακή επάρκεια, την τεχνολογική υπεροχή και τη στελεχιακή διάρθρωση για να σταθεί ισότιμα με τα μεγάλα ευρωπαϊκά σχήματα, στο νέο ανταγωνιστικά τοπίο που δημιουργείται.

Οσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της Altec, η διοίκηση του ομίλου ανέφερε, ότι το 2000 ήταν μία ακόμη επιτυχημένη και δημιουργική χρονιά για τον όμιλο, καθώς οι εταιρείες εδραίωσαν περαιτέρω τη θέση τους στην αγορά και διατήρησαν ρυθμούς ανάπτυξης πάνω απο 35%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα