Deal 3,4 δισ. στον ενεργειακό κλάδο: Η EIG Global αποκτά μερίδιο 25% στη Repsol Upstream

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 10:11
UPD:10:27
REUTERS/ANDREA COMAS

Σε συμφωνία για την εξαγορά της μεριδίου 25% στη μονάδα έρευνας/ παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Repsol κατέληξε η EIG Global Energy έναντι ποσού 3,41 δισ. δολαρίων. 

Βάσει της συμφωνίας η EIG θα αναλάβει και καθαρό χρέος 1,4 δισ. δολαρίων. Το deal αποτιμά το 100% της Repsol Upstream στα 19 δισ. δολάρια. 

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη αποεπένδυση του ισπανικού ομίλου Repsol, που μέσω της πώλησης μειοψηφικών μεριδίων αντλεί κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει project χαμηλών εκπομπών ρύπων. Τον Ιούνιο είχε συμφωνήσει να πουλήσει μερίδιο 25% της μονάδας καθαρής ενέργειας  σε κοινοπραξία των Energy Infrastucture Partners και Credit Agricole έναντι 905 εκατ. δολαρίων. Έχει επίσης πουλήσει μερίδια σε μεμονωμένα project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Η Repsol ήταν η πρώτη μεγάλη πετρελαϊκή που ανακοίνωσε στρατηγική επέκτασης στις ανανεώσιμες πηγές. Στα τέλη του 2019 προέβη σε απομείωση της αξίας των πετρελαϊκών στοιχείων ενεργητικού κατά 4,8 δισ. ευρώ και έθεσε ως στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα