Σύνοδος της ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 20:22
UPD:20:47

Σύνοδο των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις 7 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες συγκαλεί ο Γάλλος πρόεδρος και προεδρεύων της ΕΕ Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου οι 27 να προετοιμαστούν για την παγκόσμια διάσκεψη με αντικείμενο τη τις μεταρρυθμίσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/22/1580518.htm .

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, μιλώντας στο Πεκίνο μία ημέρα πριν την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης Ασίας-Ευρώπης, δήλωσε πως στη σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση επιβάλλεται η ανάγκη για πρωτοφανή ενορχήστρωση των παγκόσμιων προσπαθειών αφού καμιά χώρα δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από τις επιπτώσεις.

Τόνισε ακόμη ότι εκτός από τα οικονομικά προβλήματα οι ηγέτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις σημαντικές ανισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία που θεωρεί ότι συνιστούν τη ρίζα της κρίσης.

«Χρειάζεται συντονισμένη ανταπόκριση σε παγκόσμιο επίπεδο για την αναμόρφωση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ζούμε σε εποχές που δεν έχουν προηγούμενο […] και τα πράγματα είναι απλά: ή θα πνιγούμε όλοι ή θα επιπλεύσουμε όλοι», σχολίασε ο Μπαρόζο σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πρόσθεσε μάλιστα πως θα αδράξει την ευκαιρία της διάσκεψης για να ωθήσει τις μεγαλύτερες ασιατικές οικονομίες, όπως είναι η Κίνα και η Ινδία, να λάβουν μέρος στην ευθύνη για σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα