Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 06:03

ΠΤΩΤΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη της Sony Corp. και τη συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης της Ν. Κορέας, διευρύνοντας τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια συρρίκνωση βλάπτει τα κέρδη των εταιρειών.

Οι μετοχές της Sony υποχώρησαν 11% φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1995 μετά την ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο για χαμηλότερα ετήσια κέρδη περισσότερο από το ήμισυ, επικαλούμενη το ισχυρό γιέν που επιδεινώνει την προοπτική. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. σημείωσαν απώλειες 3,3% μετά τη μεγαλύτερη μείωση των κερδών τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών. Οι μετοχές της Lotte Shopping Co. του μεγαλύτερου πολυκαταστήματος της Ν. Κορέας, σημείωσαν απώλειες 7,5% μετά την ανακοίνωση των καθαρών της κερδών που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας με τον χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 2,7% φθάνοντας στις 82,97 μονάδες στις 10:10 π.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει απώλειες 4,4% αυτήν την εβδομάδα – η έβδομη πτώση σε οκτώ εβδομάδες – και διαπραγματεύεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 2004.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 4% φθάνοντας στις 8.126,71 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο Kospi υποχώρησε 2,4% και οδεύει να σημειώσει την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Οκτώβριο του 2000. Στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα