Λιζ Τρας: 40 δισ. λίρες στήριξη στις επιχειρήσεις για την ενεργειακή κρίση

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 11:36
UPD:11:43
REUTERS/JOHN SIBLEY

Η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας ολοκληρώνει τα σχέδια για ένα πακέτο στήριξης 40 δισ. λιρών (46 δισ. ευρώ) για τις επιχειρήσεις για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας.

Η κ. Τρας εξετάζει δύο επιλογές, είτε να ορίσει μια εγγυημένη τιμή μονάδας που θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις, είτε μια μείωση της τιμής ποσοστού ή μονάδας που πρέπει να προσφέρουν στις εταιρείες όλοι οι προμηθευτές ενέργειας, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το Bloomberg. Η κυβέρνηση θα συμφωνήσει να αποζημιώσει τους προμηθευτές ενέργειας για τις απώλειές τους και η τιμή της ενέργειας που χρεώνεται στις επιχειρήσεις θα αναθεωρείται ανά τρίμηνο.

Η πολιτική θα ανακοινωθεί αυτόν τον μήνα και στόχος είναι να εφαρμοστεί τον Οκτώβριο, όταν λήγουν οι ενεργειακές συμβάσεις πολλών εταιρειών. Οι αξιωματούχοι βρίσκονται στη διαδικασία σύνταξης έκτακτης νομοθεσίας.

Οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πυροδοτώντας προειδοποιήσεις ότι χιλιάδες επιχειρήσεις ενδέχεται να χρεοκοπήσουν. Νωρίτερα, το Bloomberg αποκάλυψε ότι η κ. Τρας έχει συντάξει σχέδια για τον καθορισμό των ετήσιων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για ένα τυπικό νοικοκυριό του Ηνωμένου Βασιλείου στο ή κάτω από το τρέχον επίπεδο των 1.971 λιρών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα