Ντάρλινγκ: Η Βρετανία θα ξεπεράσει τη «δύσκολη περίοδο»

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 15:41

Την πεποίθησή του ότι η βρετανική οικονομία θα ξεπεράσει τη «δύσκολη περίοδο», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας ¶λιστερ Ντάρλινγκ, στον απόηχο των αποθαρρυντικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα για την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με βρετανική στατιστική υπηρεσία, το ΑΕΠ υποχώρησε στο τρίτο τρίμηνο κατά 0,5%, έναντι 0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές, για πρώτη φορά σε διάστημα 16 ετών.

Σε δηλώσεις του στο Sky News, o Ντάρλινγκ τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση θα πρέπει να βοηθήσει τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται από την κρίση, ελαφρύνοντας τη φορολογία για συγκεκριμένες φορολογικές ομάδες και βοηθώντας στις ενεργειακές δαπάνες.

«Εάν το κάνουμε αυτό, είμαι σίγουρος ότι μαζί με τις άλλες χώρες θα ξεπεράσουμε τη δύσκολη περίοδο», ανέφερε.

«Είναι αδιανόητο, δεδομένων των όσων συμβαίνουν κατά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ή των ενεργειακών τιμών που αυξάνουν τις δαπάνες σε όλο τον κόσμο, κάποιες χώρες να μείνουν ανεπηρέαστες. Η κρίση πλήττει τον καθένα μας», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός, απευθύνοντας έκκληση για συντονισμένη δράση και λήψη άμεσων αποφασιστικών μέτρων.

Αντιπαραβάλλοντας την τρέχουσα κρίση, με αυτές των δεκαετιών του '70, του '80 και του '90 στη Βρετανία, υπογράμμισε ότι η διαφορά σήμερα είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε και όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να βοηθήσουμε…».

Ερωτηθείς, τέλος σχετικάμε την απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή, ο Ντάρλινγκ δήλωσε απογοητευμένος και αποκάλυψε ότι η Βρετανία θα φιλοξενήσει το Δεκέμβριο μία συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ με τις χώρες-καταναλωτές πετρελαίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα