Βουτιά στην Nvidia μετά το μπλόκο των ΗΠΑ στις πωλήσεις τσιπ προς την Κίνα

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 10:26
UPD:10:40

Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν 6,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές την Τετάρτη, αφού η εταιρεία είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση περιορίζει τις πωλήσεις στην Κίνα.

Η Nvidia είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημέρωσε την εταιρεία στις 26 Αυγούστου σχετικά με μια νέα απαίτηση άδειας για μελλοντικές εξαγωγές στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος χρήσης των προϊόντων από τον κινεζικό στρατό.

Η εταιρεία είπε ότι ο περιορισμός θα επηρεάσει τα προϊόντα A100 και H100, τα οποία είναι μονάδες επεξεργασίας γραφικών που πωλούνται σε επιχειρήσεις.

Η εταιρεία αναμένει ότι θα μπορούσε να χάσει 400 εκατ. δολάρια από πιθανές πωλήσεις στην Κίνα το τρέχον τρίμηνο, καο ενώ προηγουμένως είχε προβλέψει έσοδα 5,9 δισ. δολαρίων. Ο νέος κανόνας ισχύει επίσης για πωλήσεις στη Ρωσία, αλλά η Nvidia είπε ότι δεν έχει πελάτες εκεί.

Η Nvidia είπε ότι ζήτησε άδεια για να συνεχίσει ορισμένες κινεζικές εξαγωγές, αλλά δεν γνωρίζει εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν θα παραχωρήσει κάποια εξαίρεση.

Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εφαρμόσει αυξανόμενους περιορισμούς στις εξαγωγές σε τσιπ που κατασκευάζονται με αμερικανική τεχνολογία λόγω των φόβων ότι οι κινεζικές εταιρείες θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για στρατιωτικούς σκοπούς ή να κλέψουν εμπορικά μυστικά.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα