Intralot: Στα 204,8 εκατ. τα έσοδα του ομίλου το α΄ εξάμηνο

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 11:43
UPD:11:44
INTRALOT/Mirren Rosie

Στα 204,8 εκατ. ανήλθαν τα έσοδα του ομίλου Intralot το α΄ εξάμηνο του 2022, καταγράφοντας άνοδο +1,1% σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 55,1 εκατ. ευρώ ,αυξημένα κατά 1,4% σε ετήσια βάση, ενσωματώνοντας τον θετικό αντίκτυπο από τις δράσεις περιορισμού του κόστους σε επίπεδο HQ.

Σε τριμηνιαία βάση, το β' τρίμηνο του 2022 τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά 1,6%, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 ενώ κατά τους 12 τελευταίους μήνες (LTM), τα κέρδη EBITDA από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 111,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 0,7% σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2021.

Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα 6,1 εκατ. ευρώ ζημιές, σε σύγκριση με ζημίες 17,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το α'  εξάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα 41,4 εκατ. ευρώ (-19,2% σε ετήσια βάση). Οι Καθαρές Επενδύσεις του ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθαν στα 10,5 εκατ. ευρώ (+10,9% σε ετήσια βάση). Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του α΄ εξαμήνου του 2022 ανήλθαν στα 116,4 εκατ. ευρώ. Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα 508,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του α΄ εξαμήνου 2022. O δείκτης καθαρής μόχλευσης (Net Debt/ LTM EBITDA) διαμορφώθηκε στο 4,6x στο τέλος του α'  εξαμήνου 2022.

Οι προοπτικές

Όπως αναφέρεται από την εταιρεία, η γεωπολιτική ένταση που επικρατεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και την άνοδο του πληθωρισμού, αποτελούν παράγοντες που θα επηρεάσουν τις οικονομικές εξελίξεις μέσα στους επόμενους μήνες. «O όμιλος μας δεν έχει άμεση έκθεση από πλευράς εργασιών ή εξάρτησης από προμηθευτές στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοηθεί ο κίνδυνος έμμεσων επιπτώσεων στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου από τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και την πιθανή αύξηση των λειτουργικών εξόδων λόγω πληθωριστικών πιέσεων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει πάντως πως «παρακολουθεί σε συνεχή βάση τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργασιών της».

Σ. Κόκκαλης: Σε σταθερή πορεία αξιοποίησης νέων ευκαιριών σε ανεπτυγμένες αγορές 

Σε δηλώσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σωκράτης Π. Κόκκαλης σημείωσε πως «η Intralot ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σειρά στρατηγικών συναλλαγών που περιλάμβαναν μια Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, 129 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή ενός νέου στρατηγικού επενδυτή (cornerstone investor), την απόκτηση του ελέγχου σε ποσοστό 100% της Intralot Inc. στις ΗΠΑ και την αναχρηματοδότηση Ομολογιών ύψους 254 εκατ. δολ. οι οποίες εκδόθηκαν από την Intralot Inc. μέσω ενός νέου δανείου (Term Loan) και μιας Ανακυκλούμενης Πιστωτικής Γραμμής (RCF)».

«Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη υψηλή απόδοση του ομίλου, όπως αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα του A’ εξαμήνου, θέτουν την INTRALOT σε μια σταθερή πορεία αξιοποίησης νέων στρατηγικών ευκαιριών σε ανεπτυγμένες αγορές» σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα