Χρηματιστήρια: Ανοδική αντίδραση, μετά το sell off της Δευτέρας

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 11:28
UPD:11:29
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ανοδικά αντιδρά το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή «βουτιά», με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 876 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,94%. Κέρδη 4% καταγράφει η Coca Cola, πιο επιφυλακτικές οι τράπεζες στο +0,47%.

Πιο αναλυτικά, κέρδη +1% για την  Εθνική, ακολουθούν με ηπιότερη άνοδο Alpha Bank +0,70%, Eurobank +0,50%. Σχεδόν αμετάβλητη η Πειραιώς.

Η ανησυχία των επενδυτών ενισχύεται από τη ραγδαία άνοδο των τιμών της ενέργειας, αλλά και από τις εξαγγελίες του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ότι η τράπεζα θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, προαναγγέλλοντας «επώδυνες» πολιτικές από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα σχόλια του Πάουελ επανέλαβε εν μέρειι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιζαμπέλ Σνάμπελ το Σαββατοκύριακο. Η Σνάμπελ επιβεβαίωσε την άποψη ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να ενεργήσουν επιθετικά για να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα σύρουν τις οικονομίες τους σε ύφεση.

Με κέρδη διαπραγματεύονται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε σχεδόν 0,8% στις αρχές του εμπορίου, με τις τράπεζες να προσθέτουν 1,7% στα  κέρδη καθώς όλοι οι κλάδοι σημειώνουν άνοδο εκτός από τους βασικούς πόρους, που υποχώρησαν 0,6%. Ισχυρά κέρδη 1,56% για τον γερμανικό DAX, στο +1,08% ο CAC στο Παρίσι.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα