Ο Μασκ ζητάει τη συνδρομή πληροφοριοδότη στη μάχη του με το Twitter

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 08:52
UPD:08:53
REUTERS/Joe Skipper

Ο Έλον Μασκ ζήτησε την κλήτευση ενός πληροφοριοδότη του Twitter Inc, αναζητώντας έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με spam λογαριασμούς και κενά ασφαλείας, καθώς ο δισεκατομμυριούχος παλεύει να τερματίσει οριστικά τη συμφωνία εξαγοράς της δημοφιλούς πλατφόρμας. 

Ο Μασκ, που είχε συμφωνήσει να αποκτήσει το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, αλλά αποφάσισε να κάνει πίσω, αναζητεί στοιχεία από τον πληροφοριοδότη Πίτερ Ζάτκο κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο το Twitter μετρά τους λογαριασμούς spam. Ο Μασκ υποστηρίζει ότι εγκατέλειψε τη συμφωνία εξαγοράς επειδή το Twitter παραπλάνησε τον ίδιο και τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τον πραγματικό αριθμό λογαριασμών spam ή bot στην πλατφόρμα. 

Ο επικεφαλής των Tesla και SpaceX αναζητεί επίσης έγγραφα και ανακοινώσεις σχετικά με φημολογούμενες απόπειρες απόκρυψης αδυναμιών ασφάλειας, τη συμμόρφωση σε έναν διακανονισμό του 2011 με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και την «εμπλοκή του Twitter σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα».

Εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Ζάτκο, γνωστός στον χώρο των χάκερς και ως Mudge, τερμάτισε τη θητεία ως επικεφαλής της ασφάλειας του Twitter νωρίτερα αυτό το έτος και σε καταγγελία του που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι η εταιρεία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι διαθέτει ένα σταθερό σχέδιο ασφαλείας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα