Χ.Α.: Ανοδος κόντρα στο ρεύμα

Ωθηση από τις τράπεζες
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 17:46

Μεγάλη άνοδο σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. ξεπερνώντας ενδοσυνεδριακά το επίπεδο των 1.800 μονάδων, παρά το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Οι αναλυτές πάντως κάνουν λόγο για τεχνική διόρθωση κι εμφανίζονται ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για τη συνέχεια.

Ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύθηκε κατά 4,04% και τερμάτισε στις 1.798,24 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 1.809,73 μονάδες.

«Είναι μια τεχνική ανάκαμψη που δεν παραξενεύει. Η αγορά είναι σε διαδικασία προσέγγισης των κατώτατων επιπέδων και θα έχουμε διακυμάνσεις, καθώς η ορατότητα για την εταιρική κερδοφορία του 2009 είναι χαμηλή», δήλωσε στο Reuters o κ. Κωστής Σινανίδης, επικεφαλής ανάλυσης στην Marfin Analysis.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 422,84 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 200 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Ανοδο σημείωσε σήμερα και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 147 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη, 99 υποχώρησαν και 36 παρέμειναν σταθερές.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε μεγάλη άνοδο κατά 13,64%. Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν επίσης η Coca-Cola 3E, η Intralot, η Τράπεζα Κύπρου και η Τράπεζα Πειραιώς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα