Άνοιγμα στα product tankers από την Performance Shipping

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 23:00
Performance Shipping

Το ισχυρό momentum στην αγορά των tankers αξιοποίησε η Performance Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία με επικεφαλής την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Αλίκη Παληού, απέκτησε ένα ακόμη πλοίο. Η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία ενισχύθηκε με το LR2 aframax tanker Alpine Amalia (χωρητικότητας 105.304 dwt και κατασκευής 2010), το οποίο θα μετονομαστεί σε P. Aliki. Το τίμημα διαμορφώθηκε στα 36,5 εκατ. δολάρια.

Την πώληση του εν λόγω πλοίου, το οποίο βρισκόταν υπό την τεχνική διαχείριση της Oceangold Tankers της οικογένειας Δράγνη, σας μετέφερε χθες η «Ν».

Το Alpine Amalia, το οποίο θα παραδοθεί στην Performance Shipping το Νοέμβριο του 2022, είναι εξοπλισμένο με σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος (BWTS) και scrubbers, ενώ δεν έχει προγραμματισμένη ειδική επιθεώρηση και δεξαμενισμό μέχρι το 2025.

«Η απόκτηση του έβδομου πλοίου μας αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας και σηματοδοτεί την είσοδό μας στον κλάδο των tankers μεταφοράς διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου, ο οποίος παρουσιάζει ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και προοπτικές» σχολίασε ο CEO της εταιρείας, Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

«Τα ναύλα στη spot αγορά για LR2 tankers ξεπερνούν σήμερα τα 40.000 δολάρια την ημέρα και σε αυτήν αναμένεται να τοποθετήσουμε το πλοίο αμέσως μετά την παράδοσή του» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι τα συστήματα BWTS και scrubbers αναμένεται να προσφέρουν σημαντικά premiums στα ναύλα.

«Ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε στην ισχυρή αγορά tankers με τον εκτεταμένο στόλο μας των 7 aframax tankers» κατέληξε ο κ. Μιχαλόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα