Αγρ. Οίκος Σπύρου: Επέκταση στον τομέα της έρευνας

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2001 16:16
UPD:16:21

Στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας η οποία θα δραστηριοποιείται στο χώρο της έρευνας και ανάλυσης γεωργικών προϊόντων θα προχωρήσει ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου ΑΕΒΕ.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ο κ. Σπύρου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η νέα εταιρεία θα διεξάγει παράλληλα και πιστοποιήσεις φορτίων με γεωργικά προϊόντα για λογαριασμό των πελατών του. Σημειώνεται, ότι η εταιρεία έχει ήδη προβεί στην εξαγορά δυο εταιρειών έρευνας και βιοτεχνολογίας στην Καλιφόρνια, τα προϊόντα των οποίων θα «δοκιμαστούν», εντός του έτους, στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, η σημερινή γενική συνέλευση ζήτησε και πέτυχε την έγκριση των μετόχων για την παράταση της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων εκ της αυξήσεως του κεφαλαίου ύψους 6,7 δισ. δρχ. που πραγματοποίησε στις 30/9/2000. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει δαπανήσει το ποσό των 1,3 δισ. δρχ.

Οσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της περυσινής χρήσης, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στα 10 δισ. δρχ. και τα κέρδη σε περίπου τρία δισ. δρχ.

Τέλος, εντός των σχεδίων της διοίκησης παραμένει και η μετατροπή του Αγροτικού Οίκου Σπύρου σε εταιρεία συμμετοχών (holding).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΠΥΡ



Σχολιασμένα