"Πρώτη προτεραιότητα να μην επεκταθεί η κρίση"

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008 20:38

Η "πρώτη προτεραιότητα" της Γαλλίας και της Βρετανίας στην διεθνή οικονομική κρίση είναι να προληφθεί και να σταματήσει η επέκταση των οικονομικών προβλημάτων στην ανατολική Ευρώπη, δήλωσε σήμερα από τις Βερσαλλίες ο βρετανός πρωθυπυοργός, Γκόρντον Μπράουν.

"Η πρώτη μας προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει η επέκταση των οικονομικών προβλημάτων και σε άλλες χώρες, περιλαμβανόμενης της ανατολικής Ευρώπης, όπου τα προβλήματα ήδη εμφανίζονται και όπου πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα" δήλωσε ο κ. Μπράουν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

"Θα προτείνω στις 7 Νοεμβρίου όπως η Ευρωπαική Ενωση, που ήδη διαθέτει 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστό για να υποστηρίξει οροσμένα κράτη της, να ξεπεράσει τα 20 δικσεκατομμύιρ ευρώ ώστε να μπορέσει αυξάνοντας την οικονομική της ικανότητα, να ανταποκριθεί πληρέστερα στην κρίση" τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

Οι δύο ηγέτες συναντώνται στις Βερσαλλίες για να προετοιμάσουν τις συνόδους (με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση) της 7ης Νοεμβρίου που θα γίνει στις Βρυξέλλες και της 15ης Νοεμβρίου της G-20 που θα γίνει στην Ουάσινγκτον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα