Tesla: Split της μετοχής 3 προς 1 μετά το κλείσιμο της Wall Street

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 16:59
UPD:16:59
REUTERS/MICHELE TANTUSSI

Οι μετοχές της Tesla θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται σε προσαρμοσμένη βάση split την Πέμπτη. Οι μέτοχοι ενέκριναν τη διάσπαση των μετοχών της Tesla 3 προς 1 στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας στις 4 Αυγούστου.

Πρόκειται για το δεύτερο split που θα κάνει η αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς δύο χρόνια πρίν είχε προχωρήσει σε ένα ακόμη, με αναλογία 5 προς 1.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επιθυμεί νέο split για να διευκολύνει τους εργαζόμενους να διαχειρίζονται τα οφέλη των μετοχών τους, τα οποία «μπορεί να βοηθήσουν στη μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων». Ανέφερε επίσης ότι οι μικροεπενδυτές «έχουν εκφράσει υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος να επενδύσουν στη μετοχή μας» και ότι μια διάσπαση θα έκανε τις μετοχές «πιο προσβάσιμες» σε αυτούς τους επενδυτές.

Οι μετοχές της Tesla κινούνται με κέρδη 1,7% προς το παρόν στη συνεδρίαση της Wall Street παρόλο που το split της μετοχής δεν θα αλλάξει τίποτα θεμελιώδες για τη μετοχή της εταιρείας.

Οι μέτοχοι ενέκριναν τη διάσπαση των μετοχών της Tesla 3 προς 1 στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας στις 4 Αυγούστου στο Ώστιν του Τέξας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα