Ράλι στα χρηματιστήρια

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008 00:01

Ανάσα ανακούφισης χθες στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι προσδοκίες για νέες μειώσεις επιτοκίων από τη FED και την ΕΚΤ και κυρίως η παρουσία πληθώρας αγοραστικών ευκαιριών προσέφεραν στήριγμα στους δείκτες.

Στη Wall Street οι μετοχές επιδόθηκαν σε μίνι ράλι. Ο Dow Jones όδευε προς κέρδη υψηλότερα του 6% με οδηγό τις Exxon Mobil και Αlcoa. Αντίστοιχη άνοδο παρουσίαζαν λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης S&P και Nasdaq.

Το ηθικό των επενδυτών δεν πτόησαν ούτε οι ειδήσεις για βουτιά στις τιμές κατοικιών και κάμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Σε κυνήγι ευκαιριών επιδόθηκαν οι επενδυτές και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να ανακοπεί το σερί των πέντε διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η Volkswagen, η οποία είχε κέρδη 82% και έστειλε τον Xetra Dax στο 11,3%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,92%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 1,55%. Ο FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε κατά 2,2%. Στο Τόκιο ο Nikkei ενισχύθηκε 6,4%, στο Χογκ Κογκ ο γενικός δείκτης έκανε άλμα 14,4%.

Στις αγορές συναλλάγματος το γιεν υποχώρησε χθες έναντι του δολαρίου, ύστερα από τη μεγάλη άνοδο των τελευταίων ημερών. Νέα πτώση κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου στις αγορές εμπορευμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα