Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008 06:24

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές διευρύνοντας το παγκόσμιο ράλι, εν μέσω εικασιών ότι η Ιαπωνία θα μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού και η Κίνα θα λάβει μέτρα τόνωσης των μετοχών, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται διεθνών για την τόνωση των αγορών.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 5,1% φθάνοντας στις 81,73 μονάδες στις 12:35 μ.μ. στο Τόκυο, διευρύνοντας τη χθεσινή άνοδο του 3,4%. Η σημερινή άνοδος του δείκτη περιόρισε τις απώλειες του έτους στο 24%. Ο δείκτης ακόμη οδεύει να κλείσει τον χειρότερο μήνα επιδόσεων από τη δημιουργία του τον Δεκέμβριο του 1987.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 7,3%, φθάνοντας στις 8.178,41 μονάδες, ενώ το Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας ανέστειλε το πρόγραμμα των συναλλαγών μετά την άνοδο των δεικτών. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.

Φέτος ο ΜSCI έχει υποχωρήσει 48% και ο Nikkei υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 26 ετών πριν από δύο ημέρες εν μέσω ανησυχιών ότι η επέκταση της χρηματοπιστωτικής κρίσης και η συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης θα βλάψει τα κέρδη των εταιρειών.

Χθες στις ΗΠΑ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) σημείωσε άνοδο 889,35 μονάδων καθώς οι φθηνότερες σε 23 χρόνια αξίες προσήλκυσαν τους επενδυτές.

Η Bank of Japan κάνει σκέψεις για μείωση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei. Στις ΗΠΑ η Fed θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή της για τα επιτόκια δανεισμού.

Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα, στη χθεσινή άνοδο του 3,7%. Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 3,5% φθάνοντας στα 64,77 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα