Ασφαλιστικές εταιρείες: Κανένα πρόβλημα με την καταβολή αποζημιώσεων

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008 19:26

Διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους ασφαλισμένους σε ό,τι αφορά την καταβολή αποζημιώσεων δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι φερέγγυες παρά την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η διεθνής οικονομία και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την καταβολή των αποζημιώσεων των ασφαλισμένων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Φωκίων Μπράβος σε μήνυμά του σε εκδήλωση της εταιρείας που ασχολείται με τη Μεσιτεία Ασφαλιστικών Προϊόντων και Υπηρεσιών, Front Line ΑΕ και η οποία έχει 4.000 πελάτες.

Ο κ. Μπράβος σημειώνει ακόμη ότι στην παρούσα κατάσταση όσες εταιρείες έχουν μετοχές καταγράφουν απώλειες, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουνε επηρεαστεί ελάχιστα από την κρίση, διότι πολύ μικρό κομμάτι των επενδύσεών τους πραγματοποιείται σε μετοχές και σχεδόν μηδενικό σε «τοξικά» ομόλογα.

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι κατατέθηκε σήμερα το ποσό της αποζημίωσης έδωσαν στον όμιλο Glou για τη φωτιά που είχαν πιάσει οι αποθήκες του στις 25 Ιουνίου 2008. Το ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται σε 11,750 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα