Fed: Συμφωνίες ανταλλαγής με Ν. Κορέα, Βραζιλία και Μεξικό

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:32

H Federal Reserve δέχτηκε να παράσχει 30 δισ. δολάρια στις κεντρικές τράπεζες της Βραζιλίας, του Μεξικό, της Νότιας Κορέας και της Σιγκαπούρης σε μια πρωτοφανή κίνηση με στόχο το «ξεπάγωμα» των αναδυόμενων αγορών.

Η Fed αποφάσισε να παράσχει «διευκολύνσεις ρευστότητας με τη μορφή συμφωνιών ανταλλαγής (swaps) στις κεντρικές τράπεζες των τεσσάρων αυτών συστημικά σημαντικών οικονομιών», με ημερομηνία ισχύος την 30ή Απριλίου, σύμφωνα με χθεσινή δήλωσή της. Οι συγκεκριμένες συμφωνίες αποσκοπούν στο «μετριασμό της ταχύτητας διάδοσης των δυσχερειών στη χρηματοδότηση με δολάρια».

Ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Ν. Κορέας κατέγραψε χθες άνοδο-ρεκόρ, το γουόν ενισχύθηκε και το κόστος προστασίας των ομολόγων Ασίας-Ειρηνικού έναντι του κινδύνου αθέτησης μειώθηκε σημαντικά ως αποτέλεσμα της αισιοδοξίας ότι τα μέτρα αυτά θα αναχαιτίσουν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική ύφεση και θα στηρίξουν τις χρηματοοικονομικές αγορές. Η Fed και η Κίνα προχώρησαν χθες σε μείωση των επιτοκίων και ακολουθούν σήμερα το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα