Μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού ζητεί ο ΣΕΤΕ

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 13:04

Τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού ζητεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Απασχόλησης υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η πτώση στον τομέα του τουρισμού θα είναι μη αναστρέψιμη για μακρά σειρά ετών και με πολλά θύματα.

Όπως αναφέρει ο ΣΤΕ στην επιστολή του, τα μέχρι σήμερα στοιχεία από τις χώρες προέλευσης των πελατών του ελληνικού τουρισμού είναι εξαιρετικά αρνητικά, καταγράφοντας πτώσεις στις προκρατήσεις μέχρι και 50%.

Ορατή συνέπεια ο ΣΕΤΕ θεωρεί τη μείωση του εισοδήματος και της απασχόλησης σοβαρή σε επίπεδο κράτους και μείωση εξαιρετικά σοβαρότερη στο επίπεδο της κάθε επιχείρησης με αποτέλεσμα να σταματήσει την λειτουργία του μεγάλος αριθμός από αυτές.

Παράλληλα όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ σε δεινή θέση βρίσκονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού αφού βρίσκονται σε αδυναμία είσπραξης του πραγματοποιηθέντος κύκλου εργασιών τους για τους μήνες Αύγουστο ως και Οκτώβριο, και τούτο εξαιτίας της αδυναμίας των τραπεζών των χωρών προέλευσης των πελατών τους να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις των που δραστηριοποιούνται στον εξερχόμενο τουρισμό.

Αποτέλεσμα αναπόφευκτο αυτής της αδυναμίας, είναι η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων των ξένων tour operators προς τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις όλων των κατηγοριών, υπογραμμίζει ο ΣΕΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα