Το υπ. Απασχόλησης για τις αμοιβές των επικεφαλής των νέων Ταμείων

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 19:42

Απορρίπτει το υπουργείο Απασχόλησης τις αιτιάσεις για το ύψος των αμοιβών των προέδρων και των διοικητών των 13 νέων ασφαλιστικών Ταμείων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει μεταξύ άλλων πως:

-βάσει του νόμου, είναι πλήρους απασχόλησης, και διαχειρίζονται τον όγκο της δουλειάς που διαχειρίζονταν οι 133 Πρόεδροι φορέων και κλάδων που συγχωνεύθηκαν ή ενοποιήθηκαν.

έχουν αυξημένα προσόντα, έχουν επιλεγεί ύστερα από δημόσια προκήρυξη από Επιτροπή η οποία προεδρεύεται από επίτιμο πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με συμμετοχή του Υποδιοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος και του Αντιπροέδρου της Κεφαλαιαγοράς και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων και η τοποθέτησή τους έχει εγκριθεί με τη διαδικασία του άρθρου 49 της Βουλής.

-οι αποδοχές τους είναι ανάλογες γενικών διευθυντών δημοσίων υπηρεσιών, και συνολικά, κατά 236.600 ευρώ λιγότερες από ό,τι στο προηγούμενο καθεστώς. Γενικά, προσθέτει, το κόστος των Διοικητικών Συμβουλίων των Ταμείων - χωρίς την αμοιβή των προέδρων - το 2007, είχε ξεπεράσει τα 4.000.000 ευρώ, έναντι περίπου 700.000 ευρώ που προβλέπει αντίστοιχα, η λειτουργία των νέων

-διαχειρίζονται τα ζητήματα σχεδόν του συνόλου των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων της χώρας και ολόκληρη τη περιουσία των ταμείων τους.

-οι αμοιβές στελεχών με αντίστοιχα προσόντα και ευθύνη στη ελεύθερη αγορά είναι καταφανώς πολλαπλάσιες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα