Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 19:42

Το υπ. Απασχόλησης για τις αμοιβές των επικεφαλής των νέων Ταμείων

Απορρίπτει το υπουργείο Απασχόλησης τις αιτιάσεις για το ύψος των αμοιβών των προέδρων και των διοικητών των 13 νέων ασφαλιστικών Ταμείων.

Απορρίπτει το υπουργείο Απασχόλησης τις αιτιάσεις για το ύψος των αμοιβών των προέδρων και των διοικητών των 13 νέων ασφαλιστικών Ταμείων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει μεταξύ άλλων πως:

-βάσει του νόμου, είναι πλήρους απασχόλησης, και διαχειρίζονται τον όγκο της δουλειάς που διαχειρίζονταν οι 133 Πρόεδροι φορέων και κλάδων που συγχωνεύθηκαν ή ενοποιήθηκαν.

έχουν αυξημένα προσόντα, έχουν επιλεγεί ύστερα από δημόσια προκήρυξη από Επιτροπή η οποία προεδρεύεται από επίτιμο πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με συμμετοχή του Υποδιοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος και του Αντιπροέδρου της Κεφαλαιαγοράς και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων και η τοποθέτησή τους έχει εγκριθεί με τη διαδικασία του άρθρου 49 της Βουλής.

-οι αποδοχές τους είναι ανάλογες γενικών διευθυντών δημοσίων υπηρεσιών, και συνολικά, κατά 236.600 ευρώ λιγότερες από ό,τι στο προηγούμενο καθεστώς. Γενικά, προσθέτει, το κόστος των Διοικητικών Συμβουλίων των Ταμείων - χωρίς την αμοιβή των προέδρων - το 2007, είχε ξεπεράσει τα 4.000.000 ευρώ, έναντι περίπου 700.000 ευρώ που προβλέπει αντίστοιχα, η λειτουργία των νέων

-διαχειρίζονται τα ζητήματα σχεδόν του συνόλου των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων της χώρας και ολόκληρη τη περιουσία των ταμείων τους.

-οι αμοιβές στελεχών με αντίστοιχα προσόντα και ευθύνη στη ελεύθερη αγορά είναι καταφανώς πολλαπλάσιες.