Barclays: Αναζητά επενδύσεις 9,7 δισ. δολ. από τη Μ. Ανατολή

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 08:04
UPD:09:21

Στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για τη διοχέτευση μετρητών ύψους 6 δισ. βρετανικών λιρών (9,72 δισ. δολ.) από τις κυβερνήσεις των χωρών της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, βρίσκεται η Barclays, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των στελεχών της Barclays και των επενδυτών έγιναν χθες το βράδυ και η σχετική ανακοίνωση μπορεί να γίνει το νωρίτερο σήμερα, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ωστόσο, η συμφωνία μπορεί να μην επιτευχθεί ή να καθυστερήσει έως το Σαββατοκύριακο αναφέρουν οι FT. Η ολοκλήρωσή της ενδέχεται να εκπληρώσει την επιθυμία της Barclays για ρευστό χωρίς να λάβει τη βοήθεια της βρετανικής κυβέρνησης.

Η τράπεζα επιθυμεί να αντλήσει 6,5 δισ. στερλίνες από ιδιωτικές πηγές χωρίς να χρησιμοποιήσει το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης ύψους 37 δισ. λιρών. Οι ανταγωνίστριές της, Royal Bank of Scotland, Lloyds TSB και HBOS, σχεδιάζουν να πουλήσουν μετοχές που θα εκδώσει το κράτος, το οποίο ενδέχεται να αποκτήσει και μερίδια σε αυτές, περιορίζοντας τους μισθούς των στελεχών και την καταβολή μερισμάτων.

Ο Τζόναθαν Ουΐλλιαμς, εκπρόσωπος της Barclays στη Σιγκαπούρη, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Qatar Investment Authority, ήδη επενδυτής της Barclays, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την τράπεζα τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, το οποίο δεν ανέφερε την πηγή της πληροφόρησής του. Συνομιλίες με την Libyan Investment Authority, την VTB και την Sberbank δεν οδήγησαν σε επενδύσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι μετοχές της Barclays έχουν υποχωρήσει αυτόν το μήνα κατά 40%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα