Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2008 06:04

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας το ράλι της περασμένης εβδομάδας, καθώς η Ν. Κορέα υποσχέθηκε να διοχετεύσει 10,8 δισ. δολ. στην οικονομία και η Ινδία μείωσε τα επιτόκια για να περιορίσει τις ζημίες από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωσε άνοδο 10,43 μονάδες, ποσοστό 4,3%, φθάνοντας στις 254,12 μονάδες στις 11:35 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν ανοδικά με τις τραπεζικές μετοχές να συμμετέχουν τα μέγιστα στην άνοδο του περιφερειακού δείκτη. Επτά μετοχές σημείωναν κέρδη σε κάθε μία που σημείωνε απώλειες.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX σημείωνε άνοδο 2,5%. Στη Ν. Κορέα ο Kospi αναρριχήθηκε 2,4% και στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times Index σημείωσε άνοδο 4,6%.

Την εβδομάδα που πέρασε ο δείκτης MSCI των ασιατικών μετοχών που περιλαμβάνει και την Ιαπωνία έκανε ράλι 6,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους, καθώς τα μέτρα των κεντρικών τραπεζών για ξεκλείδωμα των χρηματοπιστωτικών αγορών τόνωσαν τη ζήτηση για τις μετοχές της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα