Φ. Πάλλη-Πετραλιά: Θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την ανεργία

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2008 20:24

«Η ελληνική οικονομία απέδειξε ότι έχει αντοχές. Η πολιτική σταθερότητας και ήπιας προσαρμογής, που ακολουθεί η κυβέρνηση απέδωσε». Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

Η κυρία Πετραλιά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνάντηση της με τον πρόεδρο Χριστόφια επεσήμανε ότι το ΔΝΤ, ενώ δίνει ρυθμό ανάπτυξης 0% στην ευρωζώνη, δίνει 2% για την Ελλάδα.

«Αυτό που κάνουμε εμείς ως υπουργείο Απασχόλησης σε συντονισμό με την κυβερνητική πολιτική είναι να επαναστοχεύουμε και να επαναπροσδιορίζουμε τις πολιτικές μας προς δύο άξονες: τη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας για τους Έλληνες πολίτες», είπε η υπουργός .

Η κ. Πετραλιά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα της ανεργίας στην Ελλάδα «με τη συγκρότηση, την επαναστόχευση της πολιτικής μας, την οποία έχουμε θεσπίσει εδώ και ένα χρόνο βλέποντας να έρχεται η οικονομική κρίση».

Η Ελληνίδα υπουργός χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα τη συζήτηση της με τον πρόεδρο Χριστόφια, η οποία ,όπως είπε, εστιάστηκε στην προετοιμασία πολιτικών και από τις δύο χώρες για να μην υπάρξει αύξηση της ανεργίας.

Η κυρία Πετραλιά ανακοίνωσε ότι ο Κύπριος πρόεδρος θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα και υπογράμμισε ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι σταθερός αρωγός στις προσπάθειες του για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού.

Η λύση αυτή, τόνισε, θα πρέπει να σέβεται απόλυτα τις αρχές του διεθνούς δικαίου και να βρίσκεται σε πλήρη συνάφεια με τις αξίες του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα