Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008 06:15

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές, καθώς το χαμηλότερο κόστος δανεισμού σε χρονικό διάστημα πλέον των έξι εβδομάδων, τόνωσε την αισιοδοξία ότι η χρηματοπιστωτική κρίση ελέγχεται. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ μετά τη δήλωση του πολιτικού του ηγέτη ότι ο κίνδυνος ύφεσης είναι μεγάλος.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,9% φθάνοντας στις 89,42 μονάδες στις 12:35 μ.μ. στο Τόκυο. Επτά από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν ανοδικά με περίπου πέντε μετοχές να σημειώνουν κέρδη σε κάθε τέσσερις που σημείωναν απώλειες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 5% φθάνοντας στις 8.989,95 μονάδες, ανακάμπτοντας από τις χειρότερη μηνιαία πτώση σε επίπεδα ρεκόρ. Κλειστές ήταν οι αγορές χθες στην Ιαπωνία λόγω εθνικής εορτής, ενώ ο MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – ισχυροποιήθηκε 5,2%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 3% μετά την άνοδό του κατά 30% κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις.

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες αγορές στην Ασία. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 περιόρισε τις απώλειες μετά την μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από την κεντρική τράπεζα της χώρας κατά τρία τέταρτα της ποσοστιαίας μονάδας, την τρίτη μείωση σε αρκετούς μήνες.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ με τον Standard & Poor's 500 Index να υποχωρεί 0,3% μετά τη μεγαλύτερη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής από το 1982 και εν μέσω προβλέψεων ότι η συρρίκνωση της οικονομίας θα βλάψει τα κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα