BMW: «Κόβει» τις προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008 11:14

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα ετήσια κέρδη προέβη για δεύτερη φορά φέτος η μεγαλύτερη κατασκευάστρια πολυτελών οχημάτων στον κόσμο, BMW, μετά τη «βουτιά» των κερδών της στο τρίτο τρίμηνο κατά 63%.

Οι πωλήσεις οχημάτων εκτιμάται ότι θα μειωθούν σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με την εταιρεία να εγκαταλείπει τον στόχο της για παραδόσεις – ρεκόρ καθώς και την πρόβλεψή της για περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας 4% το 2008.

Η αγορά αυτοκινήτων στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Οκτώβριο κατά 32%, με τις πωλήσεις της General Motors να υποχωρούν κατά 45%, όπως ανακοινώθηκε χθες. Οι πωλήσεις της BMW στις ΗΠΑ – τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας – μειώθηκαν κατά 5% τον περασμένο μήνα.

«Η χρηματοοικονομική κρίση δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση πίσω μας, ειδικότερα ο αντίκτυπός της στην πραγματική οικονομία το 2009», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Νόρμπερτ Ραϊθόφερ.

Τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν το τρίτο τρίμηνο στα 296 εκατ. ευρώ από 800 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Οι αναλυτές τα «έβλεπαν» στα 465 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 8,6% στα 12,6 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα