Εκλογικός πυρετός

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 00:01

Την ώρα, που οι Αμερικανοί κατευθύνονταν στις κάλπες, οι δείκτες της Wall Street όδευαν προς την καλύτερη επίδοση, που έχει καταγραφεί σε ημέρα εκλογών τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Είχαν εξάλλου πάρει τη σκυτάλη της ανόδου από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που είδαν τα κέρδη τους να διευρύνονται για έκτη διαδοχική συνεδρίαση εν μέσω προσδοκιών ότι τα χειρότερα της πιστωτικής κρίσης έχουν παρέλθει. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι πετρελαιοβιομηχανίες χάρη στην ανάκαμψη των διεθνών τιμών του αργού.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι Exxon Mobil και Chevron παρουσίαζαν κέρδη άνω του 5%, ενώ στο σύνολό τους οι 40 εταιρείες του ενεργειακού κλάδου στον S&P ακολουθούσαν ανοδική τροχιά. Στους μεγάλους πρωταγωνιστές της χθεσινής συνεδρίασης ήταν και η MasterCard. Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών καρτών στον κόσμο ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου και είδε τον τίτλο της να κάνει άλμα 14%.

Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραφε και η μετοχή της GE, εν μέσω πληροφοριών ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την εξαγορά μεριδίων σε αρκετές επιχειρήσεις χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και η GE Capital. Το ηθικό των επενδυτών δεν έκαμψαν ούτε η έκθεση της Moody's που θέλει 30 αμερικανικές πολιτείες να έχουν ήδη βυθιστεί στην ύφεση, ούτε τα απογοητευτικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες το Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα