Μειωμένα κατά 56% τα κέρδη της BNP Paribas

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:22
UPD:09:27

Μείωση της κερδοφορίας της κατά 56%, στο τρίτο τρίμηνο, ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας BNP Paribas, καθώς οι επισφάλειες από ριψοκίνδυνα δάνεια τετραπλασιάστηκαν μετά τη χρεοκοπία της Lehman Brothers, ενώ η κατάσταση στις ευρωπαϊκές οικονομίες επιδεινώθηκε.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 901 εκατ. ευρώ από 2,03 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, διαμορφούμενα χαμηλότερα από τα 1,38 δισ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσον όρο οι αναλυτές.

Τα κέρδη προ φόρων στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής υποχώρησαν στα 38 εκατ. ευρώ από 760 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Η εν λόγω μονάδα, τα έσοδα της οποίας αυξήθηκαν κατά 4,6%, εμφάνισε επισφάλειες ύψους 1,03 δισ. ευρώ και διαγραφές ενεργητικού 289 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη BNP Paribas, οι συνολικές επισφάλειες εκτινάχθηκαν στα 1,99 δισ. ευρώ από 462 εκατ. ευρώ, σε σχεδόν τριπλάσια επίπεδα απ’ ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η γαλλική τράπεζα, υπό τα ηνία του Μποντουάν Προ, συγκαταλέγεται στους ομίλους εκείνους που κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη χρηματοοικονομική κρίση προκειμένου να προχωρήσουν σε εξαγορές, όπως αυτή των δραστηριοτήτων της Fortis στο Βέλγιο.

«Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης επηρέασε σημαντικά την κερδοφορία της τραπεζικής βιομηχανίας κατά τη διάρκεια του τριμήνου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο 57χρονος Προ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα