Πτώση 4% στις τιμές πετρελαίου

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 11:31

Απώλειες 4% καταγράφουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», υποχωρώντας κάτω από τα 68 δολάρια το βαρέλι, μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, η οποία ώθησε προς τα πάνω το δολάριο.

«Οι τιμές υποχώρησαν εκ νέου κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς υπήρξε μεγάλη άνοδος χθες, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε μετά τη νίκη του Ομπάμα», σημειώνει ο Ρομπ Λάφλιν της MF Global.

Στις 10.53’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 2,91 δολάρια στα 67,62 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε πτώση 2,94 δολαρίων στα 63,50 δολάρια.

Το δολάριο ανέκαμπτε σήμερα έναντι των βασικών νομισμάτων, καταγράφοντας κέρδη άνω του 1% έναντι του ευρώ. Το ενδιαφέρον των traders αναμένεται να στραφεί αργότερα και στην ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε την Τρίτη κατά 6,62 δολάρια, ή 10,36%, εν μέσω ενδείξεων ότι η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ μείωσαν τις εξαγωγές τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα