Προς μείωση της παραγωγής της η ArcelorMittal

Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη γ' τριμήνου
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 12:09

Σε μείωση της παραγωγής της σχεδιάζει να προχωρήσει η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον πλανήτη ArcelorMittal, μετά τη μεγάλη μείωση των τιμών, καθώς η οικονομική επιβράδυνση περιόρισε τη ζήτηση από τις κατασκευαστικές εταιρείες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, η παραγωγή χάλυβα θα μειωθεί έως και 35% στις ΗΠΑ και έως και 30% στην Ευρώπη. Παράλληλα, θα μειωθεί και η παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα στην Αφρική και την Ασία.

Η ArcelorMittal, η οποία ιδρύθηκε από τον νυν διευθύνοντα σύμβουλό της Λακσμί Μιτάλ, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εταιρειών – ανταγωνιστών της σε Ρωσία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, οι οποίες αποφάσισαν να συγκρατήσουν την παραγωγή τους, δύο μόλις μήνες μετά την εκτίναξη των τιμών σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Citigroup, η ζήτηση χάλυβα αναμένεται να μειωθεί την επόμενη χρονιά.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της βιομηχανίας, ωστόσο κρίνουμε απαραίτητο να αναστείλουμε την στρατηγική ανάπτυξής μας μέχρις ότου σταθεροποιηθούν οι οικονομικές προοπτικές», δήλωσε από την πλευρά του ο Μιτάλ.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν το τρίτο τρίμηνο σε 3,82 δισ. δολάρια από 2,96 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, χαμηλότερα από τα 5,72 δισ. δολάρια που προέβλεπαν κατά μέσον όρο οι αναλυτές. Οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 38% στα 35,2 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα