Μπ. Γκέιτς: Περικοπές στον τομέα της υγείας εξ αιτίας της κρίσης

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 13:07

Την ανησυχία του εξέφρασε σήμερα ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση μπορεί να διαρκέσει δύο και τρία χρόνια και να οδηγήσει τις πλούσιες χώρες σε περικοπές στους τομείς της υγείας και της περίθαλψης για τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Μετά τα σχόλια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν την εβδομάδα που πέρασε, ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος είπε ότι οι φτωχότεροι άνθρωποι του κόσμου θα υποφέρουν περισσότερο από την οικονομική επιβράδυνση και τόνισε ότι χρειάζεται μια «δυνατή φωνή» για να έχουν αυτοί οι άνθρωποι προτεραιότητα.

«Οπωσδήποτε ανησυχούμε ότι μερικές από τις κυβερνήσεις των πλούσιων χωρών του κόσμου είτε θα μειώσουν τις αυξήσεις είτε θα περιορίσουν τις δαπάνες τους σε αυτόν τον τομέα», ανέφερε ο Γκέιτς μιλώντας από την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί.

Ο Γκέιτς, περιμένει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διανύσουν μία περίοδο «οικονομικής επιβράδυνσης» για δύο τρία χρόνια, αποτέλεσμα της κατάρρευσης της αγοράς κατοικιών και των μεγάλων χρεών που έχουν οι καταναλωτές.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προσπάθειες του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στον τομέα της υγείας, λέγοντας ότι ο Ομπάμα έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τους τομείς της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Γκέιτς πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ινδία εκπροσωπώντας το κοινωφελές του ίδρυμα, με επίκεντρο την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας και του ιού HIV του AIDS.

Το Ιδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς έχει διαθέσει περισσότερα από 17 δισ. δολ. σε δωρεές από το 1994 για την καταπολέμηση ασθενειών και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια εκστρατεία για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα