Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 06:12

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της News Corp., Cathay Pacific Airways Ltd. και της Isuzu Motors Ltd. αυξάνοντας τα ενδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς ύφεση.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 5,3% φθάνοντας στις 89,39 μονάδες στις 11:16 π.μ. στο Τόκιο. Η σημερινή πτώση μείωσε πλέον του ημίσεως τα κέρδη του δείκτη στο ράλι των τριών προηγούμενων ημερών έως και χθες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 5,7% φθάνοντας στις 8.980,18 μονάδες, περιορίζοντας τα καλύτερα κέρδη των έξι συνεχόμενων ημερών. Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έκανε βουτιά 6,2% μετά την προειδοποίηση της Dah Sing Banking Group Ltd.για τα κέρδη.

Χθες ο MSCI αναρριχήθηκε 4,6% εν μέσω εικασιών ότι η νίκη των προεδρικών εκλογών από τον Μπαράκ Ομπάμα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη της οικονομίας. Φέτος ο δείκτης μετά την πτώχευση της Lehman Brothers Holdings Inc. από τη χρηματοπιστωτική κρίση έχει υποχωρήσει 43%.

Ο δείκτης S&P 500 χθες στις ΗΠΑ υποχώρησε 5,3%, τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου υποχώρησε 7,4% φθάνοντας στα 65,30 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 10 Οκτωβρίου καθώς τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν στις ΗΠΑ. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) υποχώρησε 3,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα