Κάτω από τα 65 δολ. το πετρέλαιο

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 10:03

Κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας την πτώση 7% που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, επηρεαζόμενες από την ενδυνάμωση του δολαρίου.

Τα αυξημένα αποθέματα καυσίμων στις ΗΠΑ, τα οποία υποδηλώνουν την φθίνουσα ζήτηση πετρελαίου, και η ισχυρή πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια συνέβαλαν επίσης στη μείωση των τιμών.

Νωρίτερα, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση τον Δεκέμβριο υποχωρούσε κατά 82 σεντς στα 64,48 δολάρια το βαρέλι, περίπου 4% πάνω από τα χαμηλά 17 μηνών στα οποία υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 98 σεντς στα 60,89 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως και 1,06 δολάρια.

«Το αμερικανικό δολάριο και τα ασιατικά χρηματιστήρια επηρεάζουν το πετρέλαιο. Οι προοπτικές παραμένουν ακόμα πολύ πτωτικές και η σειρά των οικονομικών στοιχείων που θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες στις ΗΠΑ πιθανόν να ωθήσουν τις τιμές ακόμα πιο χαμηλά», εκτιμά αναλυτής της Hudson Capital Energy.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα