Το Χόλιγουντ γεμίζει τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Ημέρες 2019 και ακόμη καλύτερες για τα ξενοδοχεία το φετινό καλοκαίρι
Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 21:53
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Με τον καλύτερο τρόπο αποζημιώνει το φετινό καλοκαίρι τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης, καθώς η πόλη βιώνει από τον Ιούνιο και εξής  επισκεψιμότητα ανάλογη - και ακόμη μεγαλύτερη - από εκείνη του 2019.

Όπως επισημαίνει στο naftemporiki.gr ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ντίνος Τορνιβούκας, οι πληρότητες των ξενοδοχείων τόσο τον Ιούνιο, όσο και τον Ιούλιο ξεπερνούν εκείνες του 2019, ο Αύγουστος βάσει των κρατήσεων και της εικόνας της αγοράς διαφαίνεται εξίσου καλός και φυσικά - όπως κάθε χρόνο προ πανδημίας - αναμένεται ένας εξαιρετικός Σεπτέμβριος λόγω της ΔΕΘ. Δεδομένου,δε, ότι φέτος η ΔΕΘ έχει ως τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα στην ίδια την Έκθεση αλλά και διανυκτερεύσεις στα καταλύματα της πόλης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να βελτιώσει το συνολικό αποτέλεσμα της χρονιάς - τουλάχιστον μέχρις στιγμής - καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν αναιμικό τουριστικά για την πόλη λόγω covid και των συνεπειών του ξεσπάσματος του πολέμου στην Ουκρανία. 

Αξιοσημείωτη είναι, εξάλλου, το φετινό καλοκαίρι η καταγραφή "κύματος" Αμερικανών τουριστών στην πόλη, που επισκέπτονται αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και τη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιοι εξ αυτών σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες της πόλης έχουν ως βάση τη Θεσσαλονίκη και "εξορμούν" σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, από τη Βεργίνα μέχρι την Καβάλα. Στην τάση αυτή εκτιμάται ότι έχουν βοηθήσει και οι ταινίες του Χόλιγουντ που έχουν ήδη γυριστεί στην πόλη και αναμένεται να μεγεθυνθεί με την επικείμενη αύξηση των ταινιών. Υψηλή είναι επίσης η επισκεψιμότητα από τα Βαλκάνια, κυρίως από τη Ρουμανία, όπως και από το Ισραήλ και το Ισραήλ, ενώ έχουν αρχίσει να ξαναέρχονται και Σέρβοι μετά από δυο χρόνια απουσίας, που επισκέπτονται την πόλη και στη συνέχεια κατευθύνονται προς τη Χαλκιδική.

Γεμάτες με Βαλκάνιους τουρίστες, κυρίως Βούλγαρους, Σέρβους αλλά και Ρουμάνους είναι και οι παραλίες και τα καταλύματα στις τουριστικές περιοχές του Σταυρού-Ασπροβάλτας στην ανατολική πλευρά της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, με τις πληρότητες να ξεπερνούν το 90% μέχρι τις 20 Αυγούστου και με καλές κρατήσεις μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου. Η περιοχή αποτελεί, επίσης, αγαπημένο προορισμό για αυθημερόν "αποδράσεις" των κατοίκων του Δήμου Βόλβης, όσο και επισκεπτών από την περιφερειακή ενότητα Σερρών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα