InBev: Κάμψη 14% στα κέρδη γ’ τριμήνου

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 11:57

Μειωμένα κατά 14% εμφανίστηκαν τα κέρδη της βελγικής ζυθοποιίας InBev, η οποία ανακοίνωσε πως θα εξαγοράσει την Anheuser-Busch έναντι 52 δισ. δολαρίων, στο τρίτο τρίμηνο, εξαιτίας της κάμψης στις πωλήσεις στη δυτική Ευρώπη και των αυξημένων δαπανών.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 447 εκατ. ευρώ από 519 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, έναντι 541 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσον όρο οι αναλυτές. Τα κέρδη EBITDA ενισχύθηκαν κατά 3% στα 1,09 δισ. ευρώ, σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Οι πωλήσεις της InBev διαμορφώθηκαν στα 3,95 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4,4%.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής της βελγικής εταιρείας, Φελίπε Ντούτρα, η εξαγορά της Anheuser αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η InBev ανέστειλε τον περασμένο μήνα το πρόγραμμα πώλησης μετοχών, αξίας 9,8 δισ. δολαρίων, έως ότου σταθεροποιηθούν οι συνθήκες στις αγορές.

Σύμφωνα με τη ζυθοποιία, η ρευστότητά της δεν επλήγη από τις αναταραχές στις χρηματαγορές. «Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου συνεχίσαμε να αντιμετωπίζουμε μια αύξηση του κόστους των πωλήσεων ανά χιλιόλιτρο έναντι της προηγούμενης χρονιάς, ωστόσο, περιμένουμε σημαντική επιβράδυνση της αύξησή του στο τέταρτο τρίμηνο», δήλωσε ο Ντούτρα.

Η InBev είναι μεταξύ των εταιρειών του κλάδου των οινοπνευματωδών ποτών και τροφίμων, οι οποίες προχωρούν σε αυξήσεις τιμών, κλείσιμο μονάδων και περικοπές θέσεων εργασίας προκειμένου να περιορίσουν τις αυξημένες δαπάνες τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα