Π. Δούκας: Υγιές το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 14:35
UPD:14:41

Oι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε πιο ενισχυμένη χρηματοοικονομική θέση από πολλά μεγάλα διεθνή πιστωτικά ιδρύματα, τονίζει, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου.

Σημείωσε επίσης πως ο τραπεζικός τομέας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ελλάδας δεν έχει επιβαρυνθεί με «ριψοκίνδυνες πιστωτικές υποχρεώσεις» όπως οι μεγάλες αμερικανικές και αγγλοσαξονικές τράπεζες.

Ο κ. Δούκας υπενθυμίζει ότι «πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση προόρισε 28 δισ. ευρώ για την υποστήριξη της πιστωτικής δραστηριότητας των ελληνικών τραπεζών» επισημαίνοντας όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Αναφερόμενος στις δανειοδοτήσεις εμφανίστηκε βέβαιος πως την επόμενη περίοδο οι όροι για τις χορηγήσεις θα είναι πολύ πιο αυστηροί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προέτρεψε τον ελληνικό πετρελαϊκό και ενεργειακό τομέα να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της εξερεύνησης των tar sands και στον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σερβία.

Στη συνέντευξή του καλεί τους Σέρβους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, κυρίως στο τομέα του τουρισμού, ενώ προτρέπει τους Έλληνες να επενδύσουν στη Σερβία στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανακύκλωσης και της επεξεργασίας και διαχείρισης απορριμμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα