Δεν αποκλείει νέα μείωση των επιτοκίων ο Τρισέ

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 16:09
UPD:16:43

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ

Οι ανοδικοί κίνδυνοι για τον πληθωρισμό δείχνουν σημάδια υποχώρησης, επισήμανε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων.

Νωρίτερα, η ΕΚΤ είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης – όσο είχαν προεξοφλήσει οι αγορές – στο 3,25%. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/06/1587631.htm

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Όπως τόνισε ο Τρισέ, ο πληθωρισμός, αν και παραμένει πάνω από τον επίσημο στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ, υποχωρεί σταθερά από τον περασμένο Ιούλιο και πιθανόν να βρεθεί στα ανωτέρω επιθυμητά επίπεδα το 2009.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ο Τρισέ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «εξαιρετική», όπως είπε, αβεβαιότητα που επικρατεί στο μέτωπο της οικονομίας και διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες.

Όπως αποκάλυψε, στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε και μια μεγαλύτερης κλίμακας μείωση των επιτοκίων, ωστόσο η απόφαση για μείωσή τους κατά 50 μονάδες βάσης ήταν ομόφωνη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα