ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ για το σχέδιο των 28 δισ. €

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 17:40

Τις θέσεις τους για το σχέδιο των 28 δισ. ευρώ εξέφρασαν στη Βουλή ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε τα σχετικά κυβερνητικά μέτρα αναγκαία «για να πάρει μπροστά η ατμομηχανή της οικονομίας» πρότεινε όμως τροποποιήσεις, ενώ υποστηρίξε πως ήρθαν με καθυστέρηση. Συγκεκριμένα πρότεινε να μην είναι συνδεδεμένα τα τρία σκέλη του κυβερνητικού σχεδίου για το τραπεζικό σύστημα, αλλά να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των τραπεζών στις εκδόσεις του ΟΔΔΗΧ και να προαιρετική η συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων στα διατραπεζικά δάνεια.

Την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε ότι η στήριξη δίνεται στα πιστωτικά ιδρύματα χωρίς όρους και όρια και έκανε λόγο «για πλήρες αδιαφανές νομοσχέδιο με συμφωνίες κυρίων που δεν γνωρίζουν οι πολίτες».

Ο κ. Ασημακόπουλος σημείωσε ότι «είναι δυνατό να ενισχυθεί η αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος χωρίς όμως να το πληρώσουν οι φορολογούμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Μεταξύ άλλων πρότεινε «να προσδιοριστεί ως το τέλος του 2009 να μην καταβάλλονται τόκοι και κεφάλαια έστω για τα δάνεια κίνησης σε μικρές επιχειρήσεις» καθώς και «πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και των δημοτικών τελών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα