Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 06:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς επιδεινώνεται η παγκόσμια οικονομία ωθώντας χαμηλότερα τις τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες προβλέψεις για τα κέρδη της Toyota Motor Corp. και της Olympus Corp.

Ο MSCI Asia Pacific Index βυθίστηκε 2,4% φθάνοντας στις 86,57 μονάδες στις 11:54 π.μ. στο Τόκιο, αυξάνοντας τις χθεσινές απώλειες στο 6%. Η υποχώρηση διέγραψε τα κέρδη 9,8% νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για τη χρηματοπιστωτική κρίση που ωθεί σε επιβράδυνση την παγκόσμια οικονομία. Χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προέβλεψε την πρώτη ταυτόχρονη ύφεση των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της ζώνης του ευρώ μετά την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 4,7% φθάνοντας στις 8.480,99 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε απώλειες 3,9%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Rio Tinto Group. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 0,5% περιορίζοντας τις απώλειες του 4,9% μετά την μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης στο 4%.

Η επιδείνωση της οικονομίας επισκίασε την προοπτική για τη ζήτηση των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε στα 59,97 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 22 Μαρτίου του 2007, πριν αναρριχηθεί 0,9% στα 61,30 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) υποχώρησε 5,1%. Ο χαλκός έκανε βουτιά 6,5%, το νικέλιο 7,3% και ο ψευδάργυρος υποχώρησε 7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα