Wells Fargo: 11 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών

Για τη συμφωνία με την Wachovia
Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 08:35
UPD:10:40

Ποσό ύψους 11 δισ. δολαρίων άντλησε η Wells Fargo, η μεγαλύτερη τράπεζα της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, μέσω πώλησης μετοχών, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Wachovia.

Η τράπεζα πούλησε 407,5 εκατ. μετοχές στην τιμή των 27 δολαρίων η μία, 6,2% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος στις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Η Wells Fargo, η οποία σχεδίαζε να αντλήσει 10 δισ. δολάρια, ενδέχεται να πουλήσει επιπλέον 61 εκατ. μετοχές.

Το υπουργείο Οικονομίας των ΗΠΑ αγόρασε προνομιούχες μετοχές της Wells Fargo ύψους 25 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης των τραπεζών. Η αμερικανική τράπεζα επεκτείνει την βάση των καταθέσεών της στην Ανατολική Ακτή και δημιουργεί τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο από πλευράς καταστημάτων μετά την εξαγορά της Wachovia.

Η Wells Fargo είναι η 17η τράπεζα που πουλά περισσότερες μετοχές φέτος καθώς τα τραπεζικά ιδρύματα δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News, οι τράπεζες έχουν προσελκύσει 53,6 δισ. δολάρια μέσω της πώλησης μετοχών φέτος. Η JPMorgan Chase & Co. άντλησε 11 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο και η Bank of America άντλησε αυτόν τον μήνα 10 δισ. δολάρια.

Η Wachovia, που άντλησε τον Απρίλιο τέσσερα δισ. δολάρια, ήταν η πρώτη τράπεζα που πούλησε μετοχές φέτος.

Οι μετοχές της Wells Fargo υποχώρησαν χθες κατά 9% στα 28,77 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 4,7%.

Την πώληση των μετοχών της Wells Fargo διαχειρίστηκε η JPMorgan με τη βοήθεια των Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley, UBS AG και Wachovia.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα