Lenovo: Κάμψη 78% στα τριμηνιαία κέρδη

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 09:48

Χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης κατασκευάστριας προσωπικών υπολογιστών στην Κίνα, Lenovo, στο δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, ως αποτέλεσμα της απώλειας μεριδίου αγοράς και της μείωσης των παραγγελιών στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 78% στα 23,4 εκατ. ευρώ ή 0,25 σεντς ανά μετοχή, από 105,3 εκατ. ευρώ ή 1,12 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Οι αναλυτές ανέμεναν, κατά μέσον όρο, κέρδη 75 εκατ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 4,33 δισ. δολάρια από 4,31 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, χαμηλότερα από τα 4,4 δισ. δολάρια που ανέμενε η αγορά.

Σημειώνεται ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ μειώθηκε καθώς οι μειωμένες εταιρικές και λιανικές δαπάνες, εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ώθησαν τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη στο χείλος της ύφεσης.

Στο μεταξύ, η Lenovo υπολείπεται έναντι των ανταγωνιστών της, Hewlett-Packard, Dell και Acer, στην παρουσίαση φθηνότερων προϊόντων, με αποτέλεσμα να έχει χάσει μερίδιο αγοράς στην Ασία και την Ευρώπη.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν νωρίτερα στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κατά 2,8% στα 2,45 δολάρια Χ.Κ. Από τις αρχές του έτους έχουν καταγράψει απώλειες 65%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα