British Airways: Ζημίες 49 εκατ. στερλινών στο εξάμηνο

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 09:51
UPD:10:03
EPA/ANDY RAIN

Καθαρές ζημίες ύψους 49 εκατ. στερλινών (77 εκατ. δολ.) εμφάνισε η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη British Airways στο πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης, ως αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστος αεροπορικών καυσίμων και της μειωμένες επιβατικής κίνησης.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη 493 εκατ. στερλινών. Σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή, ο βρετανικός αερομεταφορέας εμφάνισε ζημίες 4,3 πενών έναντι κερδών 42,9 πενών το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 64 εκατ. στερλινών.

Στο μεταξύ, οι πωλήσεις της ΒΑ διαμορφώθηκαν σε 4,75 δισ. στερλίνες, αυξημένες κατά 6,4%, έναντι 4,57 δισ. στερλινών που προέβλεπε η αγορά.

Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την ετήσια ανάπτυξη των εσόδων της σε 4% από 3%. Όπως προβλέπει, οι δαπάνες, εξαιρουμένων αυτών για καύσιμα, θα αυξηθούν φέτος κατά 5%, έναντι ανόδου 3% που ανέμενε προηγουμένως. Οι δαπάνες για καύσιμα αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητες στα τρία δισ. στερλίνες.

Οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στην εκτίναξη των τιμών πετρελαίου, η οποία οδήγησε τις τιμές αεροπορικών καυσίμων σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, οι παγκόσμιες ζημίες στη βιομηχανία αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τα 5,2 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα