Συναντήσεις γ.γ. υπ. Τουρισμού στην έδρα του ΠΟΤ

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 12:27

Σειρά συναντήσεων στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) στην Μαδρίτη είχε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Σπύρος Ευσταθόπουλος.

Μετά από πρόσκληση του (ΠΟΤ), ο κ. Ευσταθόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με το γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Francesco Frangialli, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Taleb Rifai, τον υπεύθυνο για την Ευρώπη Eduardo Fayos-Sola και την αναπληρώτριά του καθώς και τον επικεφαλής του τμήματος Marketing και Έρευνας John Kester.

Στις συναντήσεις κυριάρχησε το θέμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και οι συνέπειες στον τουριστικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε εκτενέστερα ο ρόλος που θα διαδραματίσει η Ελλάδα στις αναθεωρημένες δράσεις της στρατηγικής του Οργανισμού κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της στο νέο σκηνικό που αναμένεται να διαμορφωθεί.

Εξετάστηκαν επίσης, τα βήματα που πρέπει να γίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της αειφορίας, εν όψει της επόμενης συνάντησης της Επιτροπής για την Αειφόρο Ανάπτυξη του Τουρισμού στις αρχές του 2009, της οποίας η Ελλάδα κατέχει την Προεδρία από τον Ιούνιο του 2007 έως το 2011.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ενημέρωσε την ηγεσία του ΠΟΤ για την ολοκλήρωση του ελληνικού Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα