Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Γ. Προβόπουλου για την οικονομία

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 16:10
UPD:21:29
EUROKINISSI /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, στην οποία συζητήθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης.

Προσερχόμενος στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε στην χθεσινή μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ και οι δύο αναφέρθηκαν στην απαισιοδοξία και στις δυσκολίες που κυριαρχούν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε επίσης πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει χρήσιμες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και στη συνέχεια ακολούθησε η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της αρμόδιας πολιτικής εκπροσώπου Λούκας Κατσέλη, ο κ. Προβόπουλος, αναφερόμενος στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πάγωμα δανείων ως το τέλος του 2009, σημείωσε ότι αυτή μπορεί να τύχει της έγκρισης της Τράπεζας της Ελλάδος, εφόσον αφορά συγκεκριμένες ομάδες με συγκεκριμένους όρους.

Ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη αλλαγής οικονομικής πολιτικής με απόσυρση του προσχεδίου προϋπολογισμού, ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων, στήριξη των οικονομικά ασθενεστέρων, ανακούφιση των δανειοληπτών και μέτρα ρευστότητας στις τράπεζες που θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα