AIG: Διευρύνεται το κυβερνητικό «πακέτο διάσωσης»

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:27
UPD:13:43

Ένα διευρυμένο κυβερνητικό «πακέτο διάσωσης», η αξία του οποίου θα ξεπερνά τα 150 δισ. δολάρια και που θα συμπεριλαμβάνει χαμηλότερα επιτόκια και περισσότερο χρόνο αποπληρωμής του χρέους, θα λάβει η American International Group (AIG).

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Federal Reserve, η αμερικανική κυβέρνηση θα μειώσει το αρχικό δάνειο των 85 δισ. δολαρίων - με το οποίο είχε διασώσει την εταιρεία τον Σεπτέμβριο - σε 60 δισ. δολάρια, να αγοράσει προνομιούχες μετοχές της, αξίας 40 δισ. δολαρίων, καθώς και ενυπόθηκους τίτλους, τους οποίους κατέχει ή εγγυάται η AIG, αξίας 52,5 δισ. δολαρίων.

Τα ανωτέρω κεφάλαια εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν την ασφαλιστική εταιρεία να «αποσύρει» ένα μέρος του χαρτοφυλακίου συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (credit default swaps) και να δώσει ώθηση στις δραστηριότητες δανεισμού τίτλων.

Οι αλλαγές αυτές ενδεχομένως να προσφέρουν στον διευθύνοντα σύμβουλο της AIG, Εντουαρντ Λίντι, περισσότερο χρόνο για να διασώσει την εταιρεία του, η οποία χρειάστηκε τη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης για να διαφύγει τη χρεοκοπία.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ζημίες-ρεκόρ ύψους 24,5 δισ. δολαρίων ή 9,05 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, έναντι κερδών 3,09 δισ. δολαρίων ή 1,19 δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα