Μέσω τηλεφώνου και Διαδικτύου η διόρθωση λαθών στο Ε9

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 15:57

Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διόρθωσης λαθών και ελλείψεων στα στοιχεία του εντύπου Ε9 προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκκαθάριση της δήλωσης και ο υπολογισμός του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έδωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβούν στις σχετικές διορθώσεις είτε με τη χρήση διαδικτυακής εφαρμογής δικτυακού τόπου του υπουργείου είτε μέσω τηλεφωνικού κέντρου που θα δημιουργηθεί.

Τις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι, στο Ε9 των οποίων έχουν εντοπιστεί λάθη, θα λάβουν επιστολή από το υπουργείο όπου θα παρέχονται αναλυτικές οδηγίες καθώς και οι απαραίτητοι κωδικοί που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διόρθωση των λαθών.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε ακόμη πως η αποστολή των ειδοποιητηρίων για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων διεξάγεται κανονικά. Εξήγησε πάντως πως όσοι διαφωνούν με το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης αλλά και εντάσσονται στις περιπτώσεις συγκυριότητας στην πρώτη κατοικία, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν στην εφορία αίτηση για νέα εκκαθάριση και επαναπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτου.

Επίσης ανακοίνωσε πως τον επόμενο χρόνο οι φορολογούμενοι θα εγγράφουν στο έντυπο Ε1 της φορολογικής τους δήλωσης, σε ειδικό κωδικό, την κύρια κατοικία τους, προκειμένου να απαλάσσεται απο το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων και να αποφευχθούν τεχνικές δυσκολίες που υπήρξαν φέτος.

Σημειώνεται πως όσοι δεν διορθώσουν τα λάθη στα στοιχεία του Ε9 που έχουν υποβάλει στην εφορία δεν θα έχουν τη δυνατότητα στο μέλλον να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους.

Ο κ. Μπέζας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ανέφερε πως ότι τα έσοδα που έχουν υπολογιστεί στο φετινό προϋπολογισμό απο την είσπραξη του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων θα εισπραχθούν κανονικά. Σε ό,τι αφορά τα νομικά πρόσωπα τα οποία δεν έχουν υποβάλει δήλωση για την πληρωμή του φόρου, το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει τις επόμενες ημέρες τα στοιχεία τους στις εφορίες προκειμένου να ξεκινήσει έλεγχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα